Ons inhuren als spreker

Een podium. En wij. Nooit gedacht, maar we zijn blijkbaar tot elkaar veroordeeld.De eerste keer voelden we ons best Pipi Langkous, hoor (je kent ‘m wel, toch: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”). Bibberend van de zenuwen stonden we daar. Tja, moet je ook maar geen veelgelezen boek schrijven. Eigen schuld, dikke bult. Maar inmiddels zijn we zo vaak gevraagd, en zo vaak naar boven geklommen, dat we nergens onze hand meer voor omdraaien.

Een zaal van 100 tot 600 man/vrouw? Doen we. Duizend? Nog niet eerder gehad, maar lukt ook. Of liever: heel intiem in een setting met 5 a 10 decision makers? Vinden we ook leuk, en waardevol.

Dat wij dat niet alleen vinden, blijkt wel uit de recensies die we inmiddels mochten verzamelen over onze spreekbeurten. Worden we zelf ook nog steeds verlegen van. Wij zorgen gegarandeerd voor een zaal die – letterlijk – in beweging komt. Deelnemers en/of toehoorders krijgen niet alleen een mooi verhaal. Maar ook: ‘hands on’ content, waarmee ze aan de slag kunnen. Ze krijgen nieuwe inzichten en praktische tools die ze de volgende dag direct in de praktijk kunnen brengen.

Inmiddels deden we dit al voor:
Managementboek event: teams (nog) beter maken (2 edities)
Standby event voor tandartsassistenten
SOK, onderwijscongres in België
Leerevent managers van de provincie Antwerpen
Schoolpsychologencongres
Kinderopvang Live
Masterclass Krachtig teams bouwen (4 edities)
Masterclass Leidinggeven op afstand (3 edities)
Congres Medilex: “spreken is zilver, zwijgen is fout” (2 edities)
Management in de Kinderopvang (2 edities)
Apothekers congres
Bijdrage aan het ZAR Symposium
Incompany event ZGT

Logisch dat je jezelf ook in dit rijtje terug wilt zien. Aarzel dan (dus) niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor je. En voor je publiek.

Wat mensen zeggen

“Verfrissend en duidelijk!”

“De speelse en deskundige insteek over ongeschreven regels was zeer leuk”

SOK congres, Belgie

“Jullie masterclass heb ik als inspirerend en leerzaam ervaren. Met name het stuk over de ongeschreven regels”

Arienne Oud, Regiomanager bij Omring over de Masterclass Krachtig teams bouwen

“Inspirerende vrouwen! Helaas te weinig tijd. Ze hadden wat mij betreft de hele middag mogen vullen”

Deelnemer aan het Medilexcongres over feedback.

Iedereen is stil. Waarom terughoudendheid in teams problematisch is

In teamomgevingen houden mensen zich vaak in en delen ze niet alles. Tijdens een teamcoaching sessie wordt deze terughoudendheid besproken, wat leidt tot open gesprekken en een levendige discussie. Dit bevordert de communicatie en creëert een omgeving waarin iedereen zich gehoord voelt, resulterend in hernieuwde energie en samenwerking binnen het team.

Haat-liefde verhouding met groepen

Heb je moeite met deelname aan groepen, zelfs als teamcoach? Leer waarom deelname aan groepen spanning oproept en ontdek waardevolle inzichten om ermee om te gaan.

De kunst van nee zeggen: Lessen uit mislukte teamcoaching

Een zeer leerzame ervaring uit onze carrière: We namen een opdracht aan voor teamcoaching in een onderwijsinstelling. Ondanks ons initiële enthousiasme, bleek de opdracht problematisch omdat we verschillende waarschuwingssignalen tijdens de contractfase over het hoofd zagen. De belangrijkste les die we hieruit trokken, is dat we als consultants altijd bereid moeten zijn een opdracht te weigeren als de voorwaarden voor succes niet aanwezig zijn. We beschrijven vijf ‘alarmbellen’ die we negeerden en hoe dit leidde tot een onbevredigend resultaat. We leerden het belang van scherp contracteren en het serieus nemen van waarschuwingssignalen.

Teamcoaching zonder drijfverentests

Bij onze teamcoaching gebruiken wij geen drijfverentests. Dit komt omdat dergelijke tests niet altijd inzicht geven in de samenwerking en interactie binnen een team. Wij geloven dat de groep sterker is dan het individu en richten ons op de teamdynamiek. Teams conformeren zich aan de geschreven en ongeschreven regels van het team, en duurzame verandering ontstaat door de interactie te coachen in plaats van individuen. Het doel is dat teams zelf verantwoordelijkheid nemen voor feedback en aanspreken, waardoor de verandering voortduurt ook als de coach weg is. Door respectvol terug te leggen wat bij de organisatie, leidinggevende of team hoort, kunnen wij het meest betekenen voor een team.

Boosterdag voor teamcoaches

14 juni 2024