OVER LEONIE & ANNEMIEKE

Hoe twee tegenpolen tóch uitgroeiden tot een match made in heaven. Voor henzelf. En ook voor jou.

Als je veel over teams weet, en met teams werkt, is het handig als je zelf ook een beetje een team bent. Bij ons zit dat wel goed: we blijken een top team te zijn dat elkaar naadloos aanvult. We laten elkaar groeien, kunnen bij elkaar janken én tegen elkaar zeggen waar het op staat.
Firijn is eigenlijk al ‘anno 2012’, toen we elkaar ontmoetten. Je kan dat wijten aan toeval, maar wij spreken liever van “iets valt je toe”. Het moest zo zijn. Allebei uit een totaal andere houtsoort gesneden, bleken we eigenlijk heel complementair te zijn. Wat ons bond, was het verleden: we zijn allebei psycholoog – van huis uit. Wat ons vérbond, was de toekomst. We droomden allebei van een goedlopende zaak, gefundeerd op waar we goed in zijn en wat we leuk vinden om te doen. Waar we graag ons bed voor uitkomen: complexe teamzaken simpel maken. Niet zo raar dus, dat we elkaar tegen het lijf liepen bij (uitgerekend!) een business-coach.

Twee jaar later al,  besloten we samen een boek te gaan schrijven. Ga daar maar aan staan, in een verse relatie. Je begint met het doden van elkaar’s darlings- als je dat aankunt, ligt er een stevig fundament. En: er lag ook een boek. Opeens. In 2015. ‘Groepsdruk’, en je kunt het eventueel hier bestellen als je wilt. Daarbij bleef het niet. We werden uitgenodigd om te spreken op congressen, gingen artikelen schrijven en raakten steeds meer op elkaar ingespeeld.
Tijdens een yogaretraite bedachten we in 4 halve dagen ‘Het Spel Der Ongeschreven Regels’. Daarmee schreven we geschiedenis waarop we een toekomst konden bouwen – de ene opdracht na de andere werd ons gegund. Dus: nóg een boek. Over ‘Ongeschreven Regels’, natuurlijk. Waarin we onze methodiek over teamcoaching met de wereld deelden (waarvan die wereld dankbaar gebruik maakte).

Nog meer opdrachten volgden, en sinds 1 januari 2018 werken we officieel samen onder de naam ‘Firijn’ (die nog weleens verward wordt met ‘vilein’, wat we best vinden kloppen).

Omdat wij als geen ander weten dat een team alleen maar sterker wordt door andere en onverwachte expertise, vullen we onszelf waar nodig en gewenst aan met vogels van heel diverse pluimage. Helden vinden we dat, die stuk voor stuk uitblinken in hun vak. Van Yoga tot Toneel & Theater en van Martial Arts tot Dans of Gamification. Of soms zelfs: van die échte Bedrijfskundige Nerds – vliegen we soms ook in. Allemaal net als wij: vakidioten.

De basis is en blijft echter altijd: Leonie & Annemieke. Twee resultaatgerichte specialisten op het gebied van menselijke interactie binnen organisaties. Wat ons betreft: hoe complexer, hoe leuker.

Als je nu denkt: “daar wil ik iets mee, met die twee”, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor je. En voor je team.

Meer over Annemieke Figee

Meer over Léonie van Rijn