Ons team

Ook wij maken onderdeel uit van een team. We werken samen met fantastische teamcoaches die, net als de oprichters, de Firijn stijl en methodiek ademen. We stellen ze hieronder aan je voor.

 

Marleen de Boer

Marleen is teamcoach, coach, sociaal psycholoog en gedragsdeskundige.

Zij kijkt met een systemische blik naar de interactie tussen de leden van een team. Met krachtige interventies en een dosis humor zorgt zij voor beweging in een team. Hierdoor kunnen de teamleden weer met en van elkaar leren en effectief samenwerken ten behoeve van hun gezamenlijke doel.

Paul Bijl

Teamcoach, leiderschapstrainer, deep democracy facilitator

Paul is een mensgerichte professional met oog voor resultaat. Hij straalt kalmte uit en creëert een omgeving van rust, warmte en humor. Sterk gericht op eigenaarschap dáár laten waar het hoort. Hij is toegewijd aan het bevorderen van duurzame groei voor individuen en teams, met oog voor het grotere geheel. Met uitgebreide ervaring in ondernemen binnen de zakelijke dienstverlening, teammanagement, en het begeleiden van persoonlijke en professionele ontwikkeling, is Paul scherp, analytisch en heeft hij een natuurlijke aanleg voor een aanpak waarbij niet hij hard aan het werk gaat, maar juist het team. 

Annemieke Figee

Oprichter Firijn, psycholoog, teamcoach en opleider bij de Firijn Academie. 

Annemieke ziet scherp wat teams of organisaties nodig hebben. Ze heeft de kracht om teams wakker te schudden. Om ze een spiegel voor te houden en stevig te confronteren met hun eigen patronen.
Daarbij is ze vasthoudend en creatief, met de resultaten voor ogen. Tegelijkertijd is ze compassievol naar de mensen. Ze biedt ruimte voor alle emoties. Maar laat zich er niet door in de luren leggen. Ergens mee wegkomen is bij Annemieke niet eenvoudig. Ze grijpt je bij je lurven. Is ze dan een strenge tante? Ja dat ook, maar dan een met een flinke dosis humor en een heel groot hart.

Marieke Jongman

Teamcoach, deep democracy facilitator, gedragsdeskundige. Marieke is scherp, analytisch én vol warmte, intuïtief, enthousiast en humor. Door haar bak aan ervaring in het werken met mensen weet ze als geen ander om te gaan met lastige situaties, gedoe en conflicten.

Meike Treffers

Arbeids-& Organisatiepsycholoog, bedrijfskundige, Teamcoach. Verbinder pur sang.

Meike is sterk in het verbinden en bewegen van mensen, juist daar waar het stokt. Zij voelt haarfijn aan wat nodig is en schuwt daarbij confrontatie en ongemak niet. Meike gelooft in de kracht van mensen. Met haar authentieke, oprechte en vriendelijke stijl creëert zij direct een vertrouwelijke setting waar zaken ineens (wel) bespreekbaar zijn. Zij voegt lucht toe aan teams en relaties waardoor beweging ontstaat. Meike heeft 25 jaar ervaring, een ondernemende en creatieve geest, is snel, doelgericht en pragmatisch. Naast de liefde voor haar vak is zij passievol sociaal onderneemster bij Local Happinez.

Léonie van Rijn

Oprichter Firijn, psycholoog, teamcoach en opleider bij de Firijn Academie.

Léonie beheerst de kracht om alleen al met haar aanwezigheid groepen in beweging te krijgen. Je voelt bij haar dat het oké is, dat je mag blunderen, dat spannende onderwerpen ineens niet meer zo spannend zijn. Een ander zou het holding space noemen, maar van die term krijgen wij soms een beetje jeuk.

Ze kan lange tijd in stilte aanwezig zijn om ineens met een ogenschijnlijk simpele vraag of een foute grap voor reuring te zorgen. Goede reuring. Altijd met oog voor de context waarbinnen mensen werken. En met hun resultaten in het vizier.
Ze houdt mensen scherp maar zorgt er ook voor dat ze met mildheid naar hun eigen gedrag kunnen kijken.

Dorien Schilder

Organisatiesocioloog, veranderkundige en Teamcoach.
Dorien is resultaatgericht. Zowel bovenstroom als onderstroom zijn bij haar in goede handen. Ze biedt het team houvast met structuur en helderheid. Ze laat dit waar nodig net zo makkelijk los om de diepte in te duiken en belemmeringen bloot te leggen. Om vervolgens met het team te kunnen bouwen aan beter. Serieus als het moet en met licht waar het kan. Haar positieve kijk, uitnodigende stijl en scherpte op de teamdynamiek maken dat zowel uitvoerende als managementteams graag met haar werken.

Nathalie Balm

Nathalie is onze project-assistent. Zij regelt alle praktische zaken achter de schermen zodat wij ons allemaal kunnen richten op waar wij goed in zijn.

Teamcoach

Als mensgericht veranderexpert begeleid ik organisaties bij de menskant van verandering zodat medewerkers kunnen meebewegen in de gewenste richting.

Mijn opleiding deed ik in de Biochemie, waar ik erachter kwam dat mensen leuker zijn dan pipetten. Ik ontwikkelde me van ‘exactgericht’ naar ‘contactgericht’ en werd op mijn 27e leidinggevende. Inmiddels houd ik mij al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van professionals. De eerste 10 jaar als leidinggevende (lijn-, verander- en HR-manager) in een grote organisatie en sinds 2008 als oprichter en drijvende kracht achter Waanbrekers.