Boek(en) en spel

Ons bedrijf begon met een boek. Allebei voelden we de drang om op te schrijven wat we wisten, dachten en deden als teamcoaches. We zijn nog steeds ontzettend blij dat we besloten om het samen te doen. Een boek schrijven kan een eenzaam proces zijn. Bovendien, zo ontdekten we al snel, kan je al snel rond gaan dolen in je eigen hoofd en ego. Daar weerhielden we elkaar van. We sparden samen, daagden elkaar uit en gaven elkaar stukken terug vol rode pen. Af en toe een pijnlijk proces maar bovenal werden we er dolgelukkig van. Groepsdruk was het eerste boek. Al snel volgde het spel der ongeschreven regels (nummer 1 in de managementboek spellen top 3) en vervolgens boek 2: Ongeschreven regels. Boek 3 af! Titel: samenwerken voor gevorderden.

Geloof jij dat de samenwerking binnen jouw organisatie nog veel beter kan?
Minder energie mag kosten? Meer mag opleveren?
In Samenwerken voor gevorderden krijg je praktische tips om de samenwerking tussen jou en jouw collega’s duurzaam te versterken. Dit doen we , aan de hand van 20 herkenbare verhalen over samenwerken. Je leert hoe 1 + 1 echt 3 wordt, zodat jullie samen topprestaties leveren.
Wij geloven dat de groep altijd sterker is dan het individu. In dit boek krijg je daarom niet alleen meer zicht op jouw eigen rol in de samenwerking, maar ook op die van anderen. Hoe wend jij de kracht van het hele team aan, ook als je geen leidinggevende bent en dus niks kunt afdwingen?

“Een feest der herkenning!” Ik werd geconfronteerd met mijn eigen oordeel over de rebellen in mijn team. Ik kan daar nu milder naar kijken” Diane van Duijvenbode

“Leuk om al die ontzettend herkenbare situaties te lezen. Je snapt direct waar het over gaat. Ik herken mezelf terug in de verhalen en vind de tips heel praktisch” Marthe Munzebrock

Klik hier om te bestellen en voor meer informatie

 

 

 

Ongeschreven regels

 

Ongeschreven regels. Iedereen kent ze, iedereen gebruikt ze, maar niet iedereen benoemt ze. Terwijl ze veel effect hebben op de samenwerking en de resultaten van een team. Dit boek helpt je om de ongeschreven regels in je team en organisatie te herkennen én te veranderen waar dat nodig is.

De tips zijn niet alleen voor leidinggevenden en teamcoaches maar ook voor teamleden zelf zeer bruikbaar. Dat maakt het een heel bruikbaar boek voor zelfsturende teams.

“De kwaliteit van de samenwerking, zowel horizontaal als verticaal, wordt steeds belangrijker voor het succes van organisaties. De auteurs laten zien hoe bepaalde interactie patronen mensen gevangen kunnen houden in een negatieve dynamiek. Inzichten van groot belang! En meer dan dat, de auteurs geven concreet en praktisch aan wat je er aan kunt doen. Aldus leest de tekst als een ijzersterke combinatie van diepgang EN praktische toepassing. Een zeldzaam nuttig boek.

Prof. dr. Willem Mastenbroek, hoofdredacteur ManagementSite.nl

Het spel der ongeschreven regels

Dit teamspel gebruik je om patronen in de samenwerking scherp te krijgen, bespreekbaar te maken en te veranderen.

Patronen in de samenwerking zie je terug in ongeschreven regels.

Sommige ongeschreven regels zijn heel waardevol voor een team en andere zijn onwenselijk omdat ze de prestaties van het team in de weg staan. Door met elkaar in gesprek te gaan over de ongeschreven regels zet je een eerste stap richting verandering. In het boek ‘Ongeschreven regels’ krijg je praktische handvatten om de noodzakelijke vervolgstappen te zetten of te begeleiden.

Dit teamspel helpt om…
– spannende zaken op een luchtige manier bespreekbaar te maken
– van het probleem van enkelen het probleem van velen te maken
– de urgentie om bepaalde patronen te versterken of te veranderen te vergroten
– elkaar in de dagelijkse praktijk scherp te houden op de ongeschreven regels

Voorbeeld ongeschreven regels:
– Je moet hier wel tegen een geintje kunnen.
– Wij roepen niet zomaar iets. Wij denken eerst goed na.
– Feedback levert bij ons vaak gedoe op.
– Drukte vinden wij een goed excuus om afspraken niet na te komen.

Het spel bevat 55 kaarten. Op de voorzijde van de kaarten staan ongeschreven regels. Elke ongeschreven regel past bij één van de vier teamculturen uit het team cultuurmodel. De bijbehorende teamcultuur vind je op de achterzijde.

Met het boek en het spel samen heb je een schat aan tools en tips in handen om een verandering of verbetering te helpen realiseren.

Bestellen kan via Managementboek. De werkvormen bestel je via deze website. 

Groepsdruk

In ‘Groepsdruk’ geven we praktische handvatten aan teams en managers om tot duurzame gedragsverandering te komen.

Groepsdruk zorgt er vaak voor dat teams oud en ineffectief gedrag in stand houden, ook al weet iedereen dat er betere alternatieven zijn. In dit boek leer je om groepsdruk te herkennen en te beïnvloeden opdat jouw team gemakkelijker in beweging komt. Je kunt het hier bestellen.

Recensies en interviews rond Groepdruk:
De Volkskrant
Managementboek
Intermediair

Werkvormen bij het spel bestellen

Bij het spel der ongeschreven regels kun je 10 speelse werkvormen bestellen. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Blogs

Stilte in de storm

  In tijden van crisis heb je soms geen keuze. Dan zet je met elkaar je schouders eronder en gaan. Hoe zorg je goed voor jezelf en voor elkaar? Lekker hard aan het werk Van een leidinggevende in een ziekenhuis hoorden we dat het wel lekker gaat nu. Bijna beter...

Streven naar gelijkheid. De doodsteek voor elk team.

Teams streven soms zo naar gelijke inbreng dat er eenheidsworst ontstaat. Zonde!
Veel beter is het om te streven naar gelijkwaardigheid.
Dan benutten teams elkaars kwaliteiten optimaal en komen zo tot betere teamprestaties.

Hoe teams je verleiden tot hard werken

Teams zelf hun problemen laten oplossen;de verantwoordelijkheid in het team terug leggen. Klinkt mooi, maar is in de praktijk verrekte lastig. Teams kunnen je verleiden om hard voor ze te rennen,ook al weet je dat dit niet verstandig is.Hoe je verleidingsgedrag van...

The only way is up

Onuitgesproken conflict in teams. IJzige stiltes. Hoe deal je daarmee zonder dat je het voor een team gaat oplossen? Twee luie interventies.
Helaas, er ging iets mis. Probeer het nog een keerGelukt! Leuk dat je ons blog gaat lezen 🙂

Blogs met tips voor teaminterventies ontvangen? Ontvang ook gratis onze checklist 'de bovenstroom op orde'.Het spel der ongeschreven regels