Management in de Kinderopvang, sessie ‘Samenwerken voor gevorderden’

Leuk dat je erbij bent! Deze vragenlijst helpt je de ongeschreven regels in kaart te brengen van jouw team(s). Ongeschreven regels beschrijven de typische gewoontes, rituelen en normen van een team. Vaak pas je je, zonder erbij na te denken, aan die ongeschreven regels aan.
Om je te helpen zie je hieronder een aantal ongeschreven regels. Ze komen uit een spel dat wij ontwikkeld hebben voor teams.

Instructies bij het invullen

Jouw opdracht: maak een top 3 van ongeschreven regels van (één van) jouw team(s). Je herkent er misschien meerdere, maar selecteer vooral de ongeschreven regels die echt het verschil maken. In positieve zin en omdat je ze graag koestert. Of in meer negatieve zin omdat je van deze ongeschreven regel af wilt.

Je kunt ook zelf een ongeschreven regel toevoegen als jullie top 3 niet uit onderstaande lijst te halen is. Let op: een ongeschreven regel beschrijft patronen in gedrag.

Maak een top 3
  • Add your answer

Meer over Annemieke en Firijn weten? Klik hier.

En dan nog een vraag: vind je het leuk om ons tweewekelijkse blog met tips voor teaminterventies te ontvangen? Vul dan even je naam en emailadres in. Don’t worry, we gaan je niet spammen met allerlei vervelende reclame-mails.

Blog ontvangen?

Blog

12 + 13 =

Klik hier voor onze privacyverklaring.