Teamsessie HR

Donderdag 17 september 2020 komt het team HR bij elkaar. Niet live, zoals oorspronkelijk gepland, maar online. Een online meeting vraagt strakkere voorbereiding en begeleiding.

Daarom vragen we je om wat huiswerk te maken (zie ook je mail). Tijdens de wijnboerderij-sessie van vorig jaar is gesproken over de ongeschreven regels van het team. We willen graag toetsen hoe het nu staat met de ongeschreven regels. Het team is tenslotte verandert, evenals de omstandigheden waaronder wordt samengewerkt.

Instructies bij het invullen

Ongeschreven regels beschrijven de typische gewoontes, rituelen en normen van een team. Vaak pas je je, zonder erbij na te denken, aan die ongeschreven regels aan.
Om je te helpen zie je hieronder een aantal ongeschreven regels. Ze komen uit een spel dat wij ontwikkeld hebben voor teams.

Jouw opdracht: maak een top 3 van ongeschreven regels van het totale HR team. Je herkent er misschien meerdere, maar selecteer vooral de ongeschreven regels die echt het verschil maken. In positieve zin en omdat je ze graag koestert. Of in meer negatieve zin omdat je van deze ongeschreven regel af wilt. Je kunt ook zelf een ongeschreven regel toevoegen als jullie top 3 niet uit onderstaande lijst te halen is. Let op: een ongeschreven regel beschrijft patronen in teamgedrag.

Maak een top 3
  • Add your answer

Meer over Firijn weten? Klik hier.

En dan nog een vraag: vind je het leuk om ons tweewekelijkse blog met tips voor teaminterventies te ontvangen? Vul dan even je naam en emailadres in. Don’t worry, we gaan je niet spammen met allerlei vervelende reclame-mails.

Blog ontvangen?

Blog

3 + 7 =

Klik hier voor onze privacyverklaring.