Een programma dat teams toerust om heftige gebeurtenissen goed met elkaar te doorstaan

Omgaan met schokkende gebeurtenissen

Een teamprogramma voor de zorg dat teams helpt om een klimaat te scheppen waarin men elkaar op de juiste manier helpt en steunt bij heftige incidenten op de werkvloer, zoals de huidige corona-crisis, agressie en andere stressvolle gebeurtenissen.

Investering

De investering in tijd en geld is afhankelijk van wat jullie nodig hebben als team. Daarover komen we graag met je in gesprek. Dan maken wij daarna een passende offerte.

 

 

Een teamprogramma om teams te helpen een klimaat te scheppen waarin men elkaar op de juiste manier helpt en steunt bij heftige incidenten op de werkvloer, zoals de huidige corona-crisis, agressie en andere stressvolle gebeurtenissen.

Onderdelen:

  • Protocol en afspraken: wat doen we om agressie te voorkomen en om escalatie tegen te gaan? Wat moeten we dan afspreken, regelen en organiseren met elkaar?
  • Klimaat en ongeschreven regels: wat laten we nu zien in de samenwerking rondom incidenten? Wat werkt en wat niet? Hoe steunen we elkaar? Hoe kunnen we samen sterker worden?
  • Versterken van vaardigheden in de omgang met agressie en de samenwerking rondom agressie.
  • Kennis van en inzicht in het verwerkingsproces: hoe kun je jezelf en elkaar helpen?

Het programma is sterk afhankelijk van jullie wensen en mogelijkheden. Die stemmen we van te voren zorgvuldig met jullie af. Daarna maken we een programma passend bij jullie situatie. Het programma is bij ons nooit leidend en in beton gegoten. Ter plekke werken we met wat er is.

Voor wie?
Voor teams in cruciale beroepen, die veel voor hun kiezen krijgen.

Andere programma’s die wij aanbieden

Trainingen voor managers & teamcoaches

We helpen managers en teamcoaches om beter te teamcoachen

ZORG voor jezelf en elkaar

Een programma voor mensen die nog wel eens vergeten voor zichzelf te zorgen.