Ongeschreven regels voor de e-reader

9.95

Ongeschreven regels. Iedereen kent ze, iedereen gebruikt ze, maar niet iedereen benoemt ze. Terwijl ze veel effect hebben op de samenwerking en de resultaten van een team. Dit boek helpt je om de ongeschreven regels in je team en organisatie te herkennen én te veranderen waar dat nodig is.

De tips zijn niet alleen voor leidinggevenden en teamcoaches maar ook voor teamleden zelf zeer bruikbaar. Dat maakt het een heel bruikbaar boek voor zelfsturende teams.

‘De kwaliteit van de samenwerking, zowel horizontaal als verticaal, wordt steeds belangrijker voor het succes van organisaties. De auteurs laten zien hoe bepaalde interactie patronen mensen gevangen kunnen houden in een negatieve dynamiek. Inzichten van groot belang! En meer dan dat, de auteurs geven concreet en praktisch aan wat je er aan kunt doen. Aldus leest de tekst als een ijzersterke combinatie van diepgang EN praktische toepassing.

Een zeldzaam nuttig boek.’ Prof. dr. Willem Mastenbroek, hoofdredacteur ManagementSite.nl

Categorieën: ,

Bij het 'Spel der ongeschreven regels' hebben we 10 werkvormen ontwikkeld. Stuk voor stuk speelse werkvormen die teams helpen om over hun samenwerkingspatronen in gesprek te komen. Werkvormen die teams letterlijk en figuurlijk in beweging brengen.
Je leert onder andere hoe je teams op leuke, fysieke manieren over hun teamcultuur in gesprek brengt, hoe je meerdere teams met elkaar laat reflecteren en op welke manieren de kaarten uit het spel allemaal in te zetten zijn. De werkvormen over de teamcultuur zijn gebaseerd op het teamcultuurmodel uit het boek 'Ongeschreven regels'.

Het teamspel en het onderliggende teamcultuurmodel bieden eindeloos veel mogelijkheden om teams bewuster te maken van hun samenwerkingspatronen en versterkt de urgentie om deze, waar nodig, te veranderen.

Wil je leren hoe wij de werkvormen inzetten? Kijk dan eens of de bijbehorende training interessant voor je is.