0624228290

-> PROGRAMMA’S
-> Teamcoaching & organisatieontwikkeling
-> Trainingen voor managers & teamcoaches
-> Individuele coaching voor managers

-> TEAMCOACHING EN ORGANISATIEONTWIKKELING

Iets met ‘zo sterk als haar zwakste schakel’. En tóch kijken wij liever eerst naar de ketting.

Met onze beproefde methodiek en unieke aanpak helpen we jullie om je onderlinge samenwerking te versterken. Niet zomaar, niet omdat het fijn is. Maar omdat jullie het beste uit jezelf willen halen. Het beste uit de groep. En daarmee het beste resultaat voor jullie klanten willen behalen.

Er is geen klant, geen probleem, geen klus hetzelfde. Dus een standaard programma kunnen we er niet van maken. Wel kunnen we vertellen hoe we zo’n project in grote lijnen aanpakken.

We hebben een diametraal tegengestelde werkwijze dan de meeste andere coaches. In alles wat we doen nemen we de groep als geheel als uitgangspunt – niet het individu. Omdat we geloven dat échte verandering, verandering die ook blijft, alleen in de onderlinge dynamiek kan plaatsvinden. Dat betekent dat we eerst helpen meer urgentie te creëren in het team. En van het probleem van enkelen, het probleem van velen helpen maken. We creëren groepsdruk. De juiste dan. Het is de kwaliteit van de interactie die teams kan bouwen en breken.

We zijn gefascineerd door groepsgedrag, al jarenlang. We observeren het, we doorbreken het en helpen het versterken waar nodig. Samen gaan we op zoek naar de onderstroom, naar de ongeschreven regels binnen een team. Naar zaken die niet uitgesproken worden, maar wel uitgesproken aanwezig zijn. En dus: overal effect op hebben. Keer op keer weer.

We gaan samen met jullie op zoek naar de ongeschreven regels binnen jullie samenwerking. Als we die eenmaal hebben, zijn we al een heel eind.

Wil je daar doorheen breken, dan heb je niet zoveel aan zachte heelmeesters. Vandaar dat het bij ons nogal eens schuurt, en dat gaan we ook niet uit de weg. Soms roepen we het zelfs op. We nemen geen blad voor de mond, en benoemen alles. Als het ongemakkelijk wordt, zit je vaak heel dicht bij de oplossing namelijk. Omdat we allebei ervaren psychologen zijn, zorgen we natuurlijk wel altijd voor een veilig klimaat. Alles met warmte en liefde- bloed aan de muur hebben we nog niet meegemaakt.

We wisselen praktische, nuchtere werkvormen af met diepgang. Het kunnen kleine interventies zijn, met een verrassend grote impact. Of revolutionaire sessies die laten zien dat een paar graden bijsturing al klein genoeg is. Zolang het maar ráákt. En werkt.

Als de hardnekkig vastgeroeste patronen zijn blootgelegd en iedereen er zich bewust van is, pakken we ook dóór. Immers: verandering is mooi, verbetering ook, maar het moet wel blijvend zijn. Daarom maken we een onderhoudsplan samen met het team, zodat we (en jullie) er zeker van zijn dat de winst ook na ons vertrek beklijft – dat het resultaat dag in, dag uit zichtbaar blijft. En zelfs: toeneemt.

Onze aanpak is recht voor z’n raap, vindingrijk en resultaatgericht. Daar kunnen deze mensen en bedrijven inmiddels al over meepraten. Maar: geen bedrijf, geen team, geen klus is ooit hetzelfde. Dus voordat we aan de slag gaan, maken we een op maat gemaakt plan.

Als je alvast een voorproefje wilt hebben van onze visie op teamcoaching (aanrader!), lees dan even dit artikel

Ook de kracht van je groep laten ontgrendelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor je. En voor je team.

-> TRAININGEN VOOR MANAGERS & TEAMCOACHES

Leuk hoor, zo’n groep beter laten renderen. Maar moet je zelf niet ook een beetje gecoached worden? Of blijven? Wil je veel beter leren teamcoachen? We hebben twee programma’s die je vast aanspreken.

1. Training het spel der ongeschreven regels

2. Training luie teamcoaching met grote imact

Geïnteresseerd in hoe we jou als manager of teamcoach ook scherp kunnen houden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor je. Voor je team. Maar soms ook: gewoon voor jou alleen.

-> INDIVIDUELE COACHING VOOR MANAGERS

Zo. Genoeg over teams. Nu even over jou.

Wat is een team zonder een goede leider? En wat is eigenlijk een goede leider? Kun je daar ‘iets algemeens’ over roepen, of is het sterk persoonlijk? En contextafhankelijk? Wij denken die twee laatsten. En kunnen je ook helpen dat straks voortrazende team dat opeens 3 x beter rendeert, ook zorgvuldig te blijven sturen, inspireren en leiden. Ook hier geldt: zo’n traject is maatwerk. Daar moeten we eerst even koffie over drinken, en meer over weten. Iets met het naadje. En de kous. Maar om de ‘range’ van mogelijkheden zoals we ze tot nu toe al in de praktijk brachten te duiden: face-to-face coachsessies kunnen worden afgewisseld met Skype of telefonische sessies. Zodat jij voldoende tijd hebt om gewoon je werk te doen. Zijn we lekker soepel in. Ook kunnen we ‘fly on the wall’ zijn bij jouw overleg, zodat we de coaching zo dicht mogelijk bij de praktijk kunnen houden. We zijn divers en flexibel in onze aanpak. We wisselen praktische, nuchtere werkvormen af met diepgang. Altijd met jouw gewenste resultaat voor ogen.

Geïnteresseerd in hoe we jou als manager of teamcoach ook scherp kunnen houden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor je. Voor je team. Maar soms ook: gewoon voor jou alleen.

Wat mensen zeggen

Het was een topdag! Werkvormen al een aantal keren ingezet met mooi resultaat! Met name het deel over de trekkers, volgers en rebellen levert steeds veel meer op dan ik er in eerste instantie van verwacht! :-)”

Mireille van Zon, Limited Edition trainingen

Ik geniet nog steeds van de inzichten die ik tijdens de training het spel der ongeschreven regels heb opgedaan.

Pieter van Bakel, OTV

“Ik vond de training luie teamcoaching leerzaam, praktisch en inspirerend”

Ankie Fennema, Hartekampgroep


Laten we samen wat bouwen.


Nieuw boek!Samenwerken voor gevorderden

Geloof jij dat de samenwerking binnen jouw organisatie nog veel beter kan? Minder energie mag kosten? Meer mag opleveren?

In 'Samenwerken voor gevorderden' krijg je praktische tips om de samenwerking tussen jou en jouw collega’s duurzaam te versterken. We doen dit aan de hand van 20 herkenbare verhalen over samenwerken. Je leert hoe 1 + 1 echt 3 wordt, zodat jullie samen topprestaties leveren.

Bestel hier jouw exemplaar.